Uønsket dansk topplacering på europæisk liste

Kun i Grækenland står det værre til…

Det europæiske statistikbureau, Eurostat, fremlagde for omkring en måneds tid siden en ny statistik, der blandt andet kortlagde indbrudsstatistikker fra rundt omkring i hele Europa. I en af statistikkerne opnår Danmark en klar andenplads – en andenplads som vi nok helst havde været foruden – på listen over de lande i Europa, hvor der bliver begået flest indbrud pr. indbygger. Det er kun i Grækenland, der i øjeblikket stadig døjer med store økonomiske problemer og høje ledighedsrater, at man formår at overgå Danmark.

Ifølge Det Kriminalpræventive Råd, er det i høj grad danskernes egen skyld, at man ligger placeret så højst på listen. Lone Harlev, der er projektleder hos Det Kriminalpræventive Råd, peger blandt andet på danskernes høje tryghedsfornemmelse samt de mange forsikringer, som de fleste dansker har, som årsagerne til, at vi her i Danmark generelt ikke indbrudssikrer vores hjem godt nok.

Statistikkerne der bygger på tal fra 2012, viser, at der i Danmark bliver begået omkring 800 indbrud for hver 100.000 indbygger – tal som vores lande der ligner Danmark ikke er i nærheden af. De engelske og svenske befolkninger har ligesom danskerne generelt store værdier i hjemmet, hvorfor de potentielt er lige så attraktive som de danske hjem at begå indbrud i. Men modsat danskerne gør både englænderne og svenskerne sig en række foranstaltninger, der gør, at indbrudstyvene holder sig væk.

Låsesmedens hjælp er guld værd

Der er en lang række af ting, som man kan gøre for at sikre sit hjem og for den sags skyld over sin virksomhed langt bedre. Det er ikke nødvendigvis nødvendigt at investere i dyre og larmende alarmer, der vækker naboer i en radius af 10 kilometer lige så snart, der er en kat, der kommer for tæt på huset. Mindre og langt billigere løsninger kan faktisk være lige så præcis dét, som gør, at indbrudstyven enten holder sig væk, eller ikke formår at komme ind i dit hjem.

Ofte kan det betale sig at hive fat i en låsesmed, der som regel har erfaringer med at indbrudssikre hjem på alle mulige og tænkelige måder.

København er hårdest ramt

Ifølge statistikken er det København og omegn, der er hårdest ramt af indbrud, hvilket naturligvis skyldes, at der generelt er flere værdier af betydelige summer i de københavnske hjem. Så bor man i København og især i centrum såsom på Vesterbro, Østerbro, Frederiksberg, Valby osv., så skal man i endnu højere grad være opmærksom på, om ens hjem nu er sikret godt nok mod eventuelle indbrudstyve.

Så selvom man bor i lejlighed, og er omringet af et hav af mennesker, så kan man ikke regne med, at man er sikret imod uindbudte gæster. Gør derfor dig selv den tjeneste at investere i sikkerheden af dit hjem. Det vil ofte også betyde, at din indboforsikring bliver billigere.