Hvor ofte bør du besøge din Tandklinik i Hellerup?

Tandklinik HellerupHvor ofte bør du egentlig besøge din lokale tandklinik i Hellerup? Hvor ofte er der behov for at få tjekket sine tænder? Og hvad er tommelfingerreglen for hvor ofte du bør slå et smut forbi din lokale tandklinik i Hellerup?

Du har sikkert, da du gik ud af folkeskolen og selv skulle til at betale for at få tjekket op p tænderne hos din tandklinik i Hellerup, fået at vide, at du skulle have et tandtjek hver 6.-7. måned. I dag ser det dog anderledes ud, da det er vidt forskelligt fra person til person, hvor ofte man har behov for at få tjekket sine tænder. Hvor ofte du skal aflægge din tandklinik i Hellerup et besøg er helt individuelt og afhænger af, hvor stor en risiko du har for at udvikle tand- og mundsygdomme. Ligeledes er der stor forskel på hvilke mundsygdomme du og jeg har tendens til at udvikle i mundhulen. Har du ofte tand- og mundsygdomme, bør du nok også besøge din tandklinik i Hellerup oftere end hvis du ingen problemer har.

Tandklinikken i Hellerups nøgleord: rettidig omhu

I det hele taget handler god tandpleje om rettidig omhu, da man generelt bare skal lytte til sin krops signaler. Opdager du for eksempel, at der er en mistænkelig sort plet i din ene tand eller begynder du at få tandpine i en kindtand, så er det naturligvis en god ide, at få din tandklinik i Hellerup til at se på det. Med andre ord bør du besøge din tandklinik i Hellerup så sjældent som muligt og samtidig så ofte som nødvendigt, netop for at undgå at udvikle sygdomme i tænder og mund. En tommelfingerregel er dog, at du minimum bør tage fordi din tandklinik i Hellerup én gang hvert andet år. Minimum!

Lav en aftale med din Tandklinikken i Hellerup

Når du starter hos en tandklinik bør du fra start lave en aftale med din tandlæge om, hvor ofte han eller hun mener, at der er behov for at du får tjekket dine tænder og hvor lang tid der skal gå imellem, at du lægger din vej forbi tandklinikken i Hellerup.

Når din tandlæge skal vurdere, hvor ofte der er behov for at du får tjekket din tænder, og derfor skal forbi tandklinikken, så er det vurderet ud fra tre faktorer:

  • Din nuværende sygdomsaktivitet i forhold til mund og tænder
  • Din risikoprofil i forhold til sygdomme i mund og tænder
  • Din sygdomserfaring i mund- og tandregionen

Nedenstående skema er ofte det, som din tandlæge vil benytte sig af, når han eller hun skal vurdere ovenstående tre faktorer i forhold til dig og din mund og tænder:

Tandklinik Hellerup

 

 

 

 

 

Skemaet viser de nye nationale kliniske retningslinjer for, hvor ofte en person skal gå til tandlægen. Retningslinjerne er sammensat på baggrund af et stort fokus på de to mest gængse tandsygdomme, som vi kender til: nemlig caries (huller i tænderne) og paradentose (sygdom i kæben omkring tænderne).