Hvad er træpiller?

Træpiller er et alternativ brændselstof som man kan bruge til at opvarme ens hjem. Træpiller er i de seneste år blevet meget moderne, en af de væsentligste årsager for dette skyldes at træpiller er billige og ikke koster nær så meget som andre produkter.  Man kan nemt komme til at spare op til 50-80 % på ens el og varmeregning ved at anvende træpiller i forhold til fx fyringsolie og elvarme.

Træpiller bliver typisk fremstillet af affald fra de store virksomheder i træindustrien i form af spåner og savsmuld. Dog er der en del virksomheder som er begyndt at udelukkende bruge deres træstammer på at producere træpiller.

Pilleovn eller pillefyr?

Dog hvis man gerne vil have glæde af ens træpiller og deres fordele, er man nødt til at investere i et træpillefyr eller en træpilleovn. Det kan for de fleste være en relativ dyrt at investere penge på et træpillefyr eller træpilleovn, dog vil det langsigtet være særdeles fordelagtigt, da man efter et par år har tjent pengene hjem igen.

Hvilken et af disse to produkter man vælger afhænger helt og holdent af ens ønsker og behov for ydeevne og forbrug. Kort fortalt; hvis man har et stort varmebehov så vil det være en god ide at investere pengene i et pillefyr. Hvis man derimod ikke har brug for et stort varmebehov grundet en lille bolig, så kan man trygt investere pengene i et pilleovn. Herudover hvis man i forvejen har en eller form for opvarmning i ens hjem, så kan man også vælge at købe en pilleovn som supplement til opvarmningen i ens hjem, netop fordi dens ydeevne ikke er ligeså så stor som et pillefyr.

Hold øje med kvaliteten

Det kan være svært at finde kvalitative træpiller hvis de samtidig også skal være billige, da mange virksomheder ofte tilsætter diverse kemikalier og andre miljømæssigt skadelige tilsætningsstoffer for at gøre det billigere at producere træpillerne.

Derfor skal du være meget opmærksom når du køber billige træpiller at de ikke lugter af andet end træ og farven må heller ikke være andet end ”træfarve”, desuden bør du lægge mærke til når du brænder dine træpiller om de lugter af træ.  Hvis du har købt nogle træpiller som er meget mørke skal du ikke være bekymret da det højst sandesynligt skyldes at træpillerne er produceret fra en mørk træsort eller bark.

Hvis du leder efter en hjemmeside som sælger billige og kvalitative træpiller kan du klikke her.